Barry Greenstein

En av de mest populära professionella pokerspelarna i världen är Barry Greenstein. Han är förmodligen mest känd som pokerns Robin Hood, eftersom han donerar mycket av sina turneringsvinster till ideella föreningar. Bland annat gav han 440 000 dollar till Children, Inc. Greenstein har totalt vunnit över 7,5 miljoner dollar.

Barry Greenstein studerade data- och systemvetenskap vid Illinois universitet och använde sin utbildning för att skaffa ”ett riktigt job”. Han gjorde detta, trots att pokern gott och väl täckte alla omkostnader, för att ha en bättre chans att kunna adoptera sina styvbarn. Ett av styvbarnen, Joe Sebok, har tillsammans med styvfadern startat PokerRoad.som. Hemsidan skriver om nyheter och skvaller i pokervärlden, och har även artiklar om pokerstrategi.  Joe Sebok är även han professionell pokerspelare.
Greenstein har även skrivit en bok om sitt liv som pokerspelare.

Pokervinster

Greenstein har vunnit och placerat högt i många olika turneringar. Han har bland annat 3 Braceletts (armband från världstouren i Poker) från World Series of Poker, varav två är från vinster.
Barry Greensteins WSOP-vinster:

  • 2004, $5000 No Limit Deuce to Seven Draw. Vinst: 296 200 dollar.
  • 2005, $1500 Pot Limit Omaha. Vinst:  128 505 dollar.
  • 2008, $1500 Razz. Vinst: 157 619 dollar.

World series of poker har vunnits av manga olika människor från hela världen. Bland annat vann tyska Pius Heinz förra året finalen i Las Vegas.

Ett av de mest kända tillfällena från Greensteins pokerkarriär är “lol donkaments”-vadet. Det var ett vad Greenstein antog på ett pokerforum. Vadet gick ut på att han skulle säga ”lol donkaments” någon gång under ett avsnitt av den TVsända turneringen High Stakes Poker. Han gjorde detta efter att han vann en hand och fick därmed 10 000 dollar. Han fick även runt 45 000 dollar till som att andra pokerspelare samlat ihop, eftersom de tyckte händelsen var rolig.