Satsar på unga spelföretag

Nu satsas det stor på företag i spelbranschen. Detta görs bland annat genom en inkubator med syfte att hjälpa unga företag och projekt att nå ut på marknaden.

12435504-grey-keyboard-with-green-enter-button-global-gamingSvenska företag har sedan ett par år tillbaka varit ledande på marknaden när det gäller spel. Här kan man läsa om att det skett stora satsningar på mobilspel men även på appar som ska hjälpa till att hitta mobilspel. Varför många företag väljer att satsa pengar på den här typen av produkter beror på att det finns en stor marknad för detta och att man verkligen ligger i framkant i Sverige när det gäller detta. På grund av att intresset och skapandet av olika appar och mobilspel är så stort, har man till och med valt att starta en spelinkubator med syfte att hjälpa unga företag med just den här inriktningen.

Får hjälp med idéerna

På breakit.se kan man läsa att inkubatorn Stockholm Innovation & Growth inleder en satsning som alltså är en renodlad spelinkubator riktad mot unga spelbolag. Den här inkubatorn beskrivs som ett nationellt entreprenörsprogram med målet att få fram fler företag som är spelrelaterade. Från början får tio utvalda spelföretag chansen att utveckla sina idéer med hjälp av inkubatorn och även en rad redan etablerade företag på marknaden som exempelvis Future Games, London Venture Partners och Resolution Games hjälper till. Hos de företag som kommer få hjälp i satsningen ser vi bland annat spännande produkter inom mobil, virtual reality men även PC-spel.

Får en prissumma

Satsningen och projektet kommer byggas upp av sju olika workshoppar som kommer hjälpa företagen inom olika områden. Vid den åttonde träffen ska det företag med det allra bästa spelprojektet utses och vinnaren får 10 000 kronor. Några av de företag som är utvalda att få hjälp av inkubatorn är:

  • Right Nice Games, som är en nystartad spelstudio grundad av fem studenter.
  • Talecore Studio, som fokuserar på att skapa spel som aktiverar spelarens tänkande.
  • Werdapp, som skapat en virtuell verklighet med kulturell integration för att göra språkinlärning lättare.